Snabbfakta om fotbolls VM 2026 i USA

FIFA World Cup 2026 är nästa upplaga av fotbolls VM, som kommer att arrangeras gemensamt av USA, Kanada och Mexiko. Här är lite snabbfakta om turneringen:

Snabbfakta om fotbolls VM 2026 i USA

Snabbfakta om fotbolls VM 2026

Här hittar ni alla Snabbfakta om VM 2026:

Datum: Turneringen är planerad att äga rum från 8 juni till 8 juli 2026.

Spelplatser: Turneringen kommer att hållas på 16 arenor i de tre värdländerna. USA kommer att stå värd för majoriteten av matcherna, med 10 utvalda arenor, medan Kanada och Mexiko kommer att vara värd för tre arenor vardera.

Format: Turneringen kommer att innehålla 48 lag, som kommer att delas in i 16 grupper med tre lag vardera. De två bästa lagen från varje grupp går vidare till slutspel.

Titelförsvarare: De regerande mästarna är Argentina som besegrade Frankrike i finalen 2022.

Gemensamt värdskap: Det här kommer att vara första gången som VM arrangeras av tre länder. Det är också första gången som turneringen kommer att innehålla 48 lag. Hela 16 lag upp från det tidigare formatet med 32 lag.

Ekonomisk påverkan: Turneringen förväntas ha en betydande ekonomisk inverkan på värdländerna, med uppskattningar som tyder på att den kan generera miljarder dollar i intäkter och skapa tusentals jobb.

Miljömässig hållbarhet: Turneringens arrangörer har åtagit sig att främja miljömässig hållbarhet genom att minska koldioxidutsläppen, främja förnybara energikällor och minimera avfall.

Sammantaget förväntas 2026 FIFA World Cup bli en historisk händelse, med några av världens bästa fotbollslag och spelare, och visa upp det bästa som Nordamerika har att erbjuda när det gäller kultur och gästfrihet. Läs mer om VM på tipset1x2.com 

Favoriter att vinna VM 2026

Favoriter att vinna VM

Om man jämför oddsen hos spelbolag så hittar man några potentiella favoriter till VM 2026:

Brasilien: Brasilien är alltid en stark utmanare i VM, efter att ha vunnit turneringen hela fem gånger. De har också en ung, talangfull trupp som har presterat bra i den senaste tiden.

Frankrike: Kommer son vanlig vara bland favoriterna till VM 2026. De har en djup och bred trupp, med spelare som Kylian Mbappé och Antoine Griezmann som leder vägen.

Tyskland: Trots deras dåliga prestationer i tidigare VM så är Tyskland fortfarande vara en av de starkaste fotbollsnationerna i världen, och de kommer att vara fast beslutna att studsa tillbaka 2026. De har en talangfull pool av spelare, inklusive Joshua Kimmich och Serge Gnabry.

Argentina: Leds ännu en gång av den legendariske Lionel Messi och då är Argentina alltid en kraft att räkna med i internationell fotboll. De har ett fantastiskt anfall, men kommer att behöva stötta upp sitt försvar om de vill försvara sin VM titel.

Spanien: 2010 års världsmästare har byggt om sin trupp de senaste åren, och de kommer att försöka göra en återkomst till världsfotbollen 2026. De har en bra ung trupp, inklusive spelare som Ansu Fati och Pedri, som kan göra en stor skillnad om de är i form.

Innan VM är det EM 2024 som fäller och allt om det finns att läsa på Fotbolls-em2024.se